Video

Vaata veel

Võrumaa maitsed

Eda Veeroja ja Kadri Karu tutvustasid täna hommikul "Terevisioonis" Võrumaa toite ja retsepte.

LEIVA- AHJUÕUNAKOKTEIL
Suur kannutäis

* Pane kannmikserisse 1 liiter vaniljejäätist ja pool liitrit talupiima, las jäätis sulab mõni minut.
* Lisa 2 spl ahjuõunapüreed ning soovi korral (kui sulle meeldib roosa värv) peotäis värskeid või külmutatud punaseid sõstraid, vaarikaid, pohli või jõhvikaid.
* Lisa 1-2 spl jahvatatud kuivatatud käsitööleiba
* Surista kokteil kokku ja timmi maitset kas moosi või leivapulbri lisamisega.

AHJUÕUNAPÜREE tegemiseks puhasta mõni õun, lõika neljaks, pane ahjuplaadile koos killukese või ja sortsu brändi või konjakiga. Puista peale pisut kaneeli, kardemoni ja pruuni suhkrut. Suhkru asemel võid kasutada mett. Lase 180 kraadises ahjus õuntel pehmeks küpseda ja blenderda püreeks. Kasuta jahtunud püreed magustoitude, kookide ja smuutide/kokteilide valmistamisel.

LEIVAPULBRI TEGEMIST JT RETSEPTE, KUIDAS ÄRA KASUTADA TOIDU ÜLEJÄÄKE, VAATA
tarbitoitutargalt.ee


KÕRNEKÜPSISED

100 g kõrneid
100 g kõrnete praadimisel välja sulanud rasva
200 g speltajahu + 100 g nisupüüli või 300 g täisteranisujahu
170 g suhkrut
1 dl külma piima
1 tl vaniljesuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Kõigepealt aja soojad kõrned läbi hakklihamasina ja lisa pisut soola. Sega kuivained kausis ja siis sega kokku toasooja rasva ning kõrnemassiga. Viimasena lisa piim ja mätsi tainas kergelt kokku. Hoia umbes pool tundi jahedas. Võta tainast teelusika-suurused pallikesed. Litsu need märja kahvliga küpsetusplaadile laiaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10 minutit ehk kuni küpsised on pealt helepruunid.

KÕRNETE TEGEMIST JT VÕRUMAISEID RETSEPTE VAATA
piirikook.ee

 


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar