Video

Vaata veel

"Ringvaade" tutvustas Eesti parima toiduaine auhinna kandidaate

Toiduliidu projektijuht Kadri Tiitso tutvustas "Ringvaates" parimaid uusi toiduaineid, mis on viimase aasta jooksul turule tulnud ja mille eksperdid välja valisid, et nende hulgast välja selgitada ka Eesti parim toiduaine 2015.

Klassikaline Põltsamaa sinep on saanud mahedamaitselisema versiooni, mis on samuti selle aasta parimate toiduainete seas välja toodud. "See on selline sinepimoos," iseloomustas saatejuht Marko Reikop toodet.

Parim magustoit on Vau jäätis ning parim valmistoit peedipüreesupp pudelis. Parima köögiviljatootena nimetati Põnni imikutoitu, mis on mõeldud lastele alates neljandast elukuust. Parim pagaritoode on kanepiseemnetega leib ning parim lihatoode Teriyaki marinaadis eelküpsetatud grillribid.

"Kõik midagi niisama ei esita, nad on ikka hoolega läbi mõelnud, mida esitatakse," tõdes Toiduliidu projektijuht Kadri Tiitso. "Nad on kõik väärt konkursil osalema ja ka väärt seda tiitlit," ütles ta. See tähendab, et ükski toode pole saavutanud võitu vaid ühe inimese maitse põhjal.

Tiitso soovitas kõigile eestlastele proovida iga päev vähemalt ühte Eesti toodet, mida nad varem proovinud ei ole.

Kuldmärkide saajad kuulutatakse valitud toodete seast välja 29. aprillil, mil valitakse toodete seast välja ka Eesti parim toiduaine 2015.

Toimetas
Kertu Loide, Riho Nagel

Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar