Küpsepeedilõigud

Islandi taluköök, 7. saade

Eelroog neljale inimesele

KOOSTISAINED

- 2 suurt peeti
- Oliiviõli
- Soola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 spl võid
- 1 väike peeneks hakitud sibul või šalottsibul
- 3 tüümianioksakest
- 100 ml kvaliteetset lihapuljongit (veise- või lambalihast)
- 1 spl punase veini äädikat
- 1 spl vedelat mett
- 200 g maitsestamata skyr'i
- Palsamiäädikat
- Meresoolahelbeid
- Sidrunmelissi lehti

VALMISTAMINE

Eelkuumutage ahi 180 kraadini. Pintseldage peedid õliga kokku ning maitsestage soola ja ja pipraga. Küpsetage peete kaks tundi ahjus, kuni need on korralikult pehmed.
Koorige jahtunud küpsepeedid ja lõigake keskelt pikuti pooleks.

Ajage kaks supilusikatäit õli suurel pannil keskmiselt kuumaks. Asetage peedipoolikud kuuma õli sisse ning suruga väiksema kastruliga need vastu pannipõhja lapikuks. Praadige seni, kuni peedilõigud on meeldivalt krõbedad ja karamellistunud.

Lisage või, sibul ja tüümian ning kastke peedilõike kolm-neli minutit sulavõiga.
Tõstke peedilõigud kõrvale ja hoidke neid soojas. Valage pannile puljong, punase veini äädikas ja vedel mesi ning keetke kokku siirupilaadseks kastmeks.
Tõstke igale taldrikule veidi skyr'i ning asetage selle peale peedilõik. Tõstke peedilõikudele kastet ning niristage peale palsamiäädikat. Maitsestage soolahelvestega ja kaunistage värskete sidrunmelissi lehtedega.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud