Lambalihapuljong

Islandi taluköök, 6. saade

u 2,5 liitrit valmis puljongit

KOOSTISAINED

- 2 kg lambakonte
- 2 spl õli
- 2 jämedalt hakitud sibulat (u 200 g)
- 2 väikest jämedalt hakitud porgandit (u 100 g)
1 spl tomatipüree kontsentraati
4 l külma vett
2 petersellioksakest
2 loorberilehte
2 tl musta pipart
2 lapikuks litsutud küüslauguküünt

VALMISTAMINE

Pintseldage supikondid õliga kokku ja pruunistage umbes tund aega 200-kraadises ahjus.
Pruunistage tükeldatud köögiviljad suurde kastrulisse valatud õlis. Lisage tomatipüree kontsentraat ja praadige veel veidi.

Leotage praadimisjäägid ahjuplaadilt lahti ja kallake tekkinud leem koos pruunistunud kontidega suurde kastrulisse köögiviljade juurde.
Valage kastrulisse külm vesi. Laske leemel kuumal pliidil keema tõusta, siis alandage kuumust ja riibuge pinnale tekkinud vaht. Nüüd lisage petersell, loorber, pipar ja küüslauk.
Laske leemel tasasel tulel umbes kuus tundi õrnalt podiseda ja riibuge aeg-ajalt pinnale kerkivat vahtu. Kui puljong on valmis, kurnake see läbi sõela.
Valmis puljong säilib külmkapis 3–5 päeva, sügavkülmas umbes 3 kuud.

Kui soovite, võite puljongi tihedaks siirupilaadseks kontsentraadiks kokku keeta, siis mahub see palju väiksemasse säilitusanumasse.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud