Soolatud pardifileed

Islandi taluköök 2, 6. saade

Soolaliha on väga lihtne valmistada – tarvis läheb vaid liha, soola, vürtse ja veidi kannatust. Soolaga ei maksa kokku hoida, sest liha soolasus ei sõltu mitte soolakogusest, vaid soolamisajast. Soolamiseks sobib kõige paremini tailiha, seega soovitan eemaldada rasva ja linnuliha puhul ka naha.

Maitsestamiseks sobivad mis tahes vürtsid – laske lihtsalt fantaasial lennata. Mina kasutan oma aias kasvatatud ja siis kuivatatud maitsetaimedest segu.

 

Koostisained
- 4 pardifileed
- jämedat soola

Maitseainesegu
- 1 spl koriandriseemneid
- 1 spl kadakamarju
- 1 spl sinepiseemneid
- 1 spl jahvatatud musta terapipart
- 1 spl roseepipart
- 1 spl kuivatatud tüümiani
- 1 spl kuivatatud mündilehti
- 1 spl kuivatatud punet
- 1 spl kuivatatud sidrunmelissi

Valmistamine

Eemaldage pardifileedelt nahk ja rasv. Asetage fileed jämeda soola kihiga kaetud ahjupotti ning katke ka pealt soolaga. Laske neil 2–4 tundi toatemperatuuril seista – aeg oleneb fileede vintskusest või pehmusest ning sellest, kui soolast liha soovite. Soolatud pardifileed omandavad tumeda värvuse ning muutuvad veidi jäigaks.

Tõstke liha soolast välja, loputage külma voolava vee all puhtaks ja patsutage köögipaberiga täiesti kuivaks.

Tampige uhmris puruks koriandriseemned, kadakamarjad, sinepiseemned, must terapipar ja roseepipar. Segage vürtsid väikeses kausis ürtidega. Puistake toidukilele pisut maitseainesegu, asetage sellele üks filee ning puistake uus kiht maitseaineid. Siis pange teine fileetükk alumise peale ning katke ka pealt maitseaine-ürdiseguga. Keerake ülestikku asetatud fileed tihedasti toidukilesse ning pange vähemalt üheks päevaks külmkappi maitsestuma.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar