Kartulisalat (Foto: http://hidblomlegabu.is/kartoflusalat/)

Kartulisalat

Islandi taluköök 3, 8. saade

Kuuele

Koostisained
- 1 kg värskeid koorimata salatikartuleid, 2 cm kuubikuteks lõigatud
- 2 spl punase veini äädikat
- 1 suur peenelt viilutatud sellerivars
- 1 väike punane sibul, peeneks hakitud
- peotäis pererselli, hakitud
- 150 g majoneesi
- 1 tl sinepipulbrit
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart, maitsestamiseks
- 2 suurt kõvaks keedetud muna, poolitatud ja seejärel 1 cm suurusteks tükkideks
hakitud

Valmistamine
Pange kartulikuubikud suurde kastrulisse ja valage peale vesi, nii et see ulatuks u 2 cm võrra üle kartulite. Ajage keema ning lisage 1 spl soola. Vähendage veidi kuumust ja keetke kartuleid kümmekond minutit, kuni need on pehmed. Kurnake ja valage suurde kaussi. Niristage kartulikuubikud üle punase veini äädikaga.

Segage väikeses kausis omavahel seller, punane sibul, majonees, sinepipulber ja petersell. Maitsestage soola ja pipraga. Kui kartulid on täielikult maha jahtunud, lisage majoneesisegu ning segage ettevaatlikult sisse ka hakitud munad. Katke pealt kinni ja asetage mõneks ajaks külma. Salat säilib külmkapis umbes päeva jagu.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud