Hollandi kaste (Foto: http://hidblomlegabu.is/hollandaise/)

Hollandi kaste

Islandi taluköök 4, 1. saade

Kahele

Koostisained
- 2 munarebu
- 1 tl sidrunimahla
- näpuotsatäis soola
- 100 g sulatatud võid

Valmistamine
Ajage vesi keskmise suurusega kastrulis keema ning asetage sellesse väike kauss, mille põhi ei puutuks vette. Segage väikeses kausis omavahel munarebud, sidrunimahl ja sool. Vähendage kuumust, nii et vesi ainult kergelt mullitaks, ja kloppige munasegu, kuni see muutub heledaks vahuks. Kuumus ei tohi olla suur, muidu küpseb muna läbi ja läheb tükki.
Tõtske kauss kuumuse käest ära ning valage ühtlase joana sisse sulavõi. Kloppige pidevalt, kuni emulsioon hakkab paksenema ning kuni selle kogus on kahekordistunud. Serveerige kohe või siis jätke kaste pliidi lähedale paksu savinõusse sooja.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar