Juustusuflee

Islandi taluköök, 2. saade

Neljale inimesele

KOOSTISAINED

1 spl võid
1 spl jahu
125 ml sooja piima
50 g aromaatset juustu, riivitult
3 muna, rebud ja munavalged eraldatud
Soola
Cayenne'i pipart, maitse järgi
Värskelt riivitud muskaatpähklit, maitse järgi
Kaunistuseks värsket hakitud murulauku

VALMISTAMINE

Kuumutage ahi 200 kraadini ning määrige neli 200 ml sufleevormi võiga.

Pange või keskmise suurusega kastrulisse ning sulatage keskmisel kuumusel. Lisage pidevalt kloppides korraga kogu jahu. Kuumutage segu umbes kolm minutit ja segage pidevalt, et see põhja ei kõrbeks. Valage vähehaaval juurde soe piim ja segage pidevalt, kuni kõik tükid on sulanud. Jätkake pidevalt segades kuumutamist veel kolm minutit. Tõstke kastrul tulelt, valage sisse riivitud juust ja segage hoolega läbi. Kui juust on sulanud, lisage ükshaaval munakollased, jätkates segamist. Maitsestage segu soola, riivitud muskaatpähkli ja Cayenne'i pipraga. Laske juustukastmel veidi jahtuda.

Vahustage munavalged kõvaks jahuks, lisage veerand vahukogusest juustukastmele ning tõstke spaatliga kergelt põhjast segamini. Lisage ülejäänud munavalgevaht ja segage õrnalt läbi, kuni koostisained on omavahel põhjani välja segunenud (pole viga, kui munavalgevaht siin-seal näha jääb, see ei mõjuta lõpptulemust).

Valage segu ettevaatlikult sufleevormidesse, nii et need oleksid kolmveerandi ulatuses täidetud. Vähendage temperatuuri 190 kraadini ja küpsetage sufleesid ahjus ca 10–15 minutit, ahju ust vahepeal avamata. Kui kasutate suuremaid vorme, siis vähendage temperatuuri 180 kraadini pikendage küpsetusaega ca 20 minutini.

Serveerige sufleed kohe pärast valmimist, kaunistades need värske hakitud murulauguga.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud