Vorstikesed

Islandi taluköök, 8. saade

KOOSTISAINED

KLASSIKALISED VORSTIKESED
- 2 kg seahakkliha
- 500 g väikesi pekitükke
- 40 g soola
- Vürtse
- 200 ml jääkülma vett
- 3 m soolikaid, pestud ja pool tundi soojas vees leotatud

KÖÖMNEVORSTIKESED
- 2 kg sea abatükist valmistatud hakkliha
- 40 g soola
- 15 g köömneid
- 5 g jämedalt jahvatatud pipart
- 200 ml jääkülma vett
- 500 g peeneks hakitud pekki
- 3 m soolikaid, pestud ja pool tundi soojas vees leotatud

KÜÜSLAUGUVORSTIKESED
- 2 kg sea abatükist valmistatud hakkliha
- 40 g soola
- 20 g küüslauku
- 5 g majoraani
- 5 g jämedalt jahvatatud pipart
- 200 ml jääkülma vett
- 500 g peeneks hakitud pekki
- 3 m soolikaid, pestud ja pool tundi soojas vees leotatud

FRANKFURTERID
- 2 kg sea abatükist valmistatud hakkliha
- 40 g soola
- 4 g valget pipart
- 1 g jahvatatud koriandriseemneid
- 1 g jahvatatud muskaatpähklit
- 0,6 g riivitud ingverit
- 4 g suitsupaprikapulbrit
- 200 ml jääkülma vett
- 500 g peeneks hakitud pekki
- 3 m soolikaid, pestud ja pool tundi soojas vees leotatud


VALMISTAMINE

Kõik koostisained peale pekitükkide segatakse ja sõtkutakse kokku, kuni segu muutub kleepuvaks ja jääb käte külge. Seejärel lisatakse pool pekikogusest ja sõtkutakse sisse, siis lisatakse ülejäänud pekk ja sõtkutakse uuesti.

Täidis topitakse sooltesse ja keerutatakse sooled umbes iga 15 cm tagant sõlme. Vorstid keedetakse, praetakse või grillitakse kohe, ülejäänu pannakse sügavkülma.
Külmkapis säilivad vorstid umbes nädala, sügavkülmas kuni kolm kuud.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud