Lehtpeedisalat odrakruupidega

Islandi taluköök, 4. saade

6–8 inimesele

KOOSTISAINED

- 1 l keedetud odrakruupe
- 1 spl võid
- 1 suur sibul
- 1 kg lehtpeeti
- 4 küüslauguküünt
- Soola, maitse järgi
- Värskelt jahvatatud musta pipart, maitse järgi
- 1 ½ sidruni mahl
- Mett, maitse järgi

VALMISTAMINE

Keetke odrakruubid ja maitsestage vastavalt soovile.

Koorige sibul, lõigake pooleks ja viilutage õhukeselt. Sulatage keskmisele kuumusele asetatud suurel pannil või, lisage sibulaviilud ja hautage need pehmeks ja läbipaistvaks. Kuni sibul küpseb, lõigake lehtpeedi lehed koos rootsudega 2 cm suurusteks tükkideks ning hakkige küüslauk õhukesteks viiludeks. Lisage lehtpeet ja küüslauk pannile ning kuumutage õrnalt. Maitsestage soola ja pipraga, lisage sidrunimahl ning niristage peale veidi vedelat mett.

Tõstke igale taldrikule paras kogus keedetud odrakruupe ja tõstke sellele kuum salat.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud