Rabarberiliköör

Islandi taluköök 3, 2. saade

Paljudele on hästi teada limoncello – Lõuna-Itaalia päritolu liköör sidrunikoortest, suhkrusiirupist ja kangest alkoholist. Seda serveeritakse jääkülmalt ja juuakse peamiselt toidukäikude vahele suu loputamiseks või ka digestiivina.

Õige limoncello ja ka rabarberilikööri tegemiseks kulub 80 päeva, kui aga pole aega nii kaua oodata, võib napsi valmistamisel kasutada koorevahustit, sest sellega saab kogu protsessi märgatavalt kiirendada. Nimest hoolimata pole see koorevahusti nähtud üksnes koore vahustamiseks, vaid sellega saab anda maitset igasugu toiduks-joogiks mõeldud vedelikele – nii alkoholile, siirupile kui ka õlidele.

1, 5 l likööri

Koostisained

Rabarberisiirup
- 2 kg rabarberivarsi, pestud ja peeneks viilutatud
- 1 kg suhkrut

Rabarberiviin
- 200 g rabarberivarsi, pestud ja peeneks viilutatud
- 750 ml kvaliteetset viina, toatemperatuuril

Valmistamine

Rabarberisiirup
Raputage rabarberitükkidele suhkrut ja laske öö läbi seista. Kurnake siirup pudelisse ja asetage külmkappi. Kui seda üsna pea ära ei kasutata, on parem säilitada seda sügavkülmas, et siirup käärima ei läheks. Kahest kilost rabarberist peaks saama umbes 750 ml siirupit.

Rabarberiviin
Valage koorevahusti liitrisesse pudelisse rabarberitükid ja kallake viin peale. Sulgege seadmepea, asetage koorekapsel kapslihoidikusse ja raputage. Laske viis minutit seista ja tegutsege edasi vastavalt koorevahusti kasutamisjuhendile.
Kui olete gaasi välja lasknud ja pudeli tühjendanud, kurnake viin.
Lisage siirupit maitse järgi – näiteks üks osa siirupit, üks osa viina. Pange viin pudelitesse ja lisage siis siirup. Säilitage likööri külmkapis.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar