Grillitud köögiviljad õlis (Foto: http://hidblomlegabu.is/grillad-graenmeti-i-oliu/)

Grillitud köögiviljad õlis

Islandi taluköök 4, 7. saade

Liitrise purgi jagu

Koostisained
- 1 kg köögivilja, nt suvikõrvitsaid ja apteegitilli
- 1 l külmpressitud oliiviõli (võib ka veidi rohkem)
- peotäis värskeid maitsetaimi
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine
Lõigake köögivili suurteks tükkideks ning määrige need üleni õliga kokku. Grillige suurel kuumusel, kuni köögiviljatükid on mõnusalt pruunikad ja küpsed. Tõstke köögiviljatükid purkidesse, valage õli peale, nii et köögivili oleks üleni kaetud, ja säilitage külmkapis kuni kümme päeva.

Kui soovite säilitusaega märgatavalt pikendada, siis kuumutage grillitud köögivilju ja maitsetaimi enne purkipanekut tund aega 90-kraadises õlis. Laske jahtuda ja tõstke purkidesse. Nii valmistatud köögivili säilib külmkapis kuni kolm kuud.

 


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar