Graavilõhe

Islandi taluköök, 6. saade

KOOSTISAINED

- 1 umbes kilone roogitud ja luudest puhastatud lõhefilee (nahaga)
- 100 g meresoola
- 100 g suhkrut
- 2 kimbukest värsket tilli (soovi korral võib tillioksad asendada peotäie värskete männiokastega)

VALMISTAMINE

Pange lauale piisav kiht toidukilet, mis lõhefilee raskuse all katki ei läheks. Segage omavahel meresool ja suhkur ning puistake tiheda kihina toidukilele. Tõstke kala selle peale ja katke ülejäänud soola-suhkruseguga. Laotage peale värsked tillioksad või männiokkad ning mähkige maitsestatud lõhefilee tihedasti toidukilesse. Asetage kiletatud filee suletud anumas paariks päevaks külmkappi.

Eemaldage tillioksakesed või männiokkad, pühkige filee suhkrust ja soolast puhtaks ning loputage külma voolava vee all. Tupsutage kuivaks ja puistake peale värsket tilli.
Õhukindlas pakendis säilib graavilõhe külmkapis kümmekond päeva.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud