Peedi-porgandisalat (Foto: http://hidblomlegabu.is/betu-og-gulrotasalat/)

Peedi-porgandisalat

Islandi taluköök 4, 7. saade

Köögivili tuleks köögiviljalõikuriga võimalikult õhukeseks viilutada – noaga lõigates jääksid viilud selle salati jaoks liiga paksud.

Soovitav on kasutada siiruviirulisi Chioggia peete ja kollaseid peete, sest need säilitavad oma kauni värvi ega muuda salatit ühtlaselt punaseks nagu punapeet.

Neljale

Koostisained
- 4 eri värvi porgandit, külma veega puhtaks nühitud ja köögiviljalõikuriga õhukeselt viilutatud
- 1 kollane peet, külma veega puhtaks nühitud ja köögiviljalõikuriga õhukeselt viilutatud
- 1 Chioggia peet, külma veega puhtaks nühitud ja köögiviljalõikuriga õhukeselt viilutatud
- 100 g värsket kitsejuustu
- külmpressitud oliiviõli
- mädarõigast
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- estragoni
- peotäis punaseid sõstraid

Valmistamine
Kuhjake porgandiviilud neljale taldrikule ning seadke peedilaastud nende peale. Kaunistage kitsejuustu ja ohtra mädarõikaga. Niristage salat üle külmpressitud oliiviõliga ning maitsestage soola ja pipraga. Garneerige estragoni ja punaste sõstardega.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar