Sügisene köögiviljasupp

Islandi taluköök, 7. saade

Kuuele inimesele

KOOSTISAINED

OAD
- 400 g üleöö leotatud aedube
- 1,5 l vett
- 1 kooritud ja veerandikeks lõigatud sibul
- 4 petersellioksakest
- 2 tl soola

SUPP
- 4 spl külmpressitud oliiviõli
- 1 peeneks hakitud sibul
- 1 väike peeneks hakitud juurseller koos lehtedega
- 200 g peeneks hakitud käharat peakapsast
- 200 g peeneks hakitud lehtkapsast
- 200 g peeneks hakitud itaalia palmkapsast (teatav lehtkapsasort, tuntakse ka nime all 'Nero di Toscana')
- 200 g 2 cm kuubikuteks lõigutud kaalikat
- 300 g väiksemaid kartuleid
- 200 g pisikesi peeneks viilutatud peete
- 500 g konservtomateid, püreeritult
- Soola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- Vett

VALMISTAMINE

OAD

Valage leotusvesi minema ja pange leotatud oad külma veega täidetud suurde kastrulisse. Lisage sibulad, petersell ja sool, laske keema tõusta ning riisuge pinnale tekkiv vaht. Vähendage kuumust ja laske tasasel tulel kaks tundi keeda.

Laske ubadel veidi jahtuda. Visake läbikeedetud sibulatükid ja petersellioksad minema ning püreerige pooled oad keeduvees. Segage oapüree tervete ubade ja ülejäänud keeduveega ning tõstke kõrvale.

SUPP

Laske kaks supilusikatäit külmpressitud oliiviõli suurel pannil keskmiselt kuumaks. Praadige sibulat ja sellerit paar minutit, kuni need on pehmeks tõmbunud. Seejärel lisage hakitud kapsalehed ning oodake, kuni need on kuumal pannil veidi kokku tõmbunud. Siis pange pannile ülejäänud köögiviljad: kaalikas, kartul ja peet. Niristage peale veel kaks supilusikatäit külmpressitud oliiviõli ning tomatipüree ning segage, lisades soola ja pipart. Katke kastrul kaanega, alandage kuumust ning laske köögiviljadel kümmekond minutit madalal tulel podiseda.

Nüüd lisage tervete ubadega oapüree koos keeduveega ning segage supp hoolega läbi. Valage juurde niipalju külma vett, et köögiviljad oleksid täielikult kaetud. Pange kastrulile kaas peale, laske supp keema tõusta ning keetke umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on pehmed. Kui supp saab liiga paks, lisage keetmise käigus veidi vett.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud