Mägihõrnapraad

Islandi taluköök 4, 6. saade

Neljale

Koostisained

Ahjukartulid
- 500 g hoolega puhtaks pestud väikesi värskeid kartuleid
- 1 spl oliiviõli
- 50 g võid
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Mägihõrnapraad
- 100 g võid
- 100 g rosinaid
- 100 g mandlihelbeid
- 800 g mägihõrnafileesid
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- peotäis värsket peterselli, peeneks hakitult

Kergelt passeeritud lehtpeet
- 500 g lehtpeeti
- 2 spl oliiviõli
- 4 peeneks hakitud küüslauku
- ½ väikese sidruni mahl
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

Ahjukartulid
Eelkuumutage ahi 200 kraadini. Pange kuivatatud kartulid küpsetuspaberile ning pintseldage kokku oliiviõli, soola ja pipraga. Katke kartulid võitükikestega ja laske ahjus 45 minutit röstida, kuni kartulid on pehmed. Pöörake kartuleid vahepeal ümber ja viis minutit enne röstimise lõppu puistake need üle hakitud küüslauguga ja pärast ahjust väljavõtmist värskete ürtidega.

Mägihõrnas
Eelkuumutage ahi 200 kraadini. Segage väikeses kastrulis või, rosinad ja mandlilaastud ja kuumutage veidi, kuni või on sulanud ja rosinad pehmed. Patsutage kala köögipaberiga hästi kuivaks ja asetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsestage kala soola ja pipraga ning jaotage kuum võisegu kalafileede vahel. Röstige mägihõrnafileesid ahjus kümmekond minutit (olenevalt nende suurusest). Küps kala peaks keskelt olema tumeroosa. Puistake peale värskelt hakitud peterselli ja serveerige koos ülejäänud sulavõiseguga.

Kergelt passeeritud lehtpeet
Eemaldage lehtpeetidelt varred ja lõigake peedid umbes 5 cm tükkideks. Kuumutage keskmiselt kuumal pliidil suures kastrulis või pannil õli ning passeerige selles lehtpeeditükke umbes viis minutit. Lõigake lehed ribadeks ning lisage koos küüslaudu ja sidrunimahlaga pannile. Passeerige lehti umbes minuti jagu ning maitsestage soola ja pipraga.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud