Jogurt (Foto: http://hidblomlegabu.is/jogurtgerd/)

Jogurt

Islandi taluköök 4, 2. saade

1 l jogurtit

Koostisained

- 1 l lehma-, kitse- või lambapiima
- 1 spl elusa bakterikultuuriga jogurtit

Valmistamine

Kuumutage piim 90 kraadini ja hoidke umbes viis minutit püsivalt sellel temperatuuril. Siis tõstke kastrul jääkülma veega täidetud kraanikaussi, nii et kastruli ülemine serv jääks veest välja. Segage aeg-ajalt. Jahutamise kiirendamiseks võite vette lisada jääkuubikuid.

Kui piim on saavutanud õige temperatuuri, lisage jogurt või bakterikultuur. Segage hästi hoolega kuni põhjani läbi, et jogurtikultuur piimaga ühtlaselt seguneks. Valage piim suurde purki ja säilitage 42-kraadist temperatuuri umbes viis kuni kümme tundi (aeg sõltub sellest, millise tekstuuriga jogurtit te soovite). Mida kauem jogurtit hapendada, seda happelisemaks muutub ka maitse.

Asetage jogurtipurk külmkappi ning jahutage täielikult maha. Jahtudes muutub see paksemaks.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar