Gubbröra ehk salat Rootsi moodi (Foto: http://hidblomlegabu.is/gubbrora/)

Gubbröra ehk salat Rootsi moodi

Islandi taluköök 4, 2. saade

Hapusilgu ja lameleiva kõrval on gubbröra ehk nn vanamehesalat üks tuntumaid Rootsi rahvustoite. Tavaliselt valmistatakse seda kõvaks keedetud munadest, munakollastest, anšoovistest, murulaugust ja tillist, aga tihti pannakse sellesse ka kõike muud käepärast,

Kuuele

Koostisained
- 6 kõvaks keedetud muna, hakitult
- 6 väiksemat keedukartulit, hakitult
- ½ kurki, hakitult, seemned eemaldatud
- 2 marineeritud heeringafileed, hakitult
- 50 g suitsulõhet, hakitult
- 1 väike punane sibul, peeneks hakitult
- 2 spl Kalles kaaviari
- 1 peotäis murulauku, peeneks hakitult
- 1 peotäis tilli, peeneks hakitult
- 1 peotäis peterselli, peeneks hakitult
- 200 g paksu tekstuuriga jogurtit

Valmistamine
Segage kõik koostisained suures kausis kokku ning soovi korral maitsestage näpuotsatäie soola ja pipraga. Serveerige salatit krõbeda lameleiva või rukkileivaviiludega. Külmkapis säilib gubbröra kuni kolm päeva.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar