Punase sõstra tarretis

Islandi taluköök, 4. saade

Kolm keskmist purgitäit

KOOSTISAINED

- 1 kg pestud punaseid sõstraid (vartega)
- 250 ml vett
- 1 kg suhkrut 1 kg mahla kohta
- 3 purustatud mündioksakest


VALMISTAMINE

Ajage sõstrad veega täidetud suures kastrulis keema. Vähendage kuumust ja laske marjadel kümme minutit podiseda, seejärel purustage marjad kahvli või tambitsaga.
Katke kauss puhta hõreda kangaga ning valage sellesse sõstramahl koos viljalihaga. Siduge kangas puulusika ümber nurkadest kokku ning riputage näiteks kahe toolileeni vahele umbes neljaks tunniks kausi kohale nõrguma. Ärge marlikotti pigistage, muidu muutub mahl sogaseks!

Kaaluge mahl üle ning valage suurde kastrulisse. Iga 100 g mahla kohta lisage 100 g suhkrut ja segage, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Lisage purustatud mündivarred, laske mahlal keema tõusta ja keetke ägedal tulel umbes kaks minutit.

Valage mahl puhastesse kuumutatud purkidesse tarduma. Tarretumine jätkub kaanetatud purgis veel umbes kaks nädalat.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud