Mustikakook

Islandi taluköök, 6. saade

8–10 inimesele

NB! Küpsetada u 25 cm läbimõõduga ja 5 cm sügavuse põhjaga ahjupannil.

KOOSTISAINED

TAINAS
- 150 g valget suhkrut
- 50 g pruuni suhkrut
- 1 ½ tl soola
- 2 suurt muna
- 100 g sulatatud võid
- 150 g hapukoort
- 1 tl vanilliekstrakti
- 150 g jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit

MUSTIKAKARAMELL
- 50 g võid
- 150 g pruuni suhkrut
- 800 g värskeid mustikaid

VALMISTAMINE

Segage suures kausis kokku valge ja pruun suhkur, sool ja munad, kuni tekib sile ja ühtlane tainas. Valage õrna ja ühtlase joana juurde sulavõi ning lisage kogu aeg segades hapukoor ja vanilliekstrakt. Lõpuks lisage jahu ja küpsetuspulber ning segage veel kord hoolega läbi.

Sulatage ahjupannil või – kui see juba veidi vahutab, lisage pruun suhkur ja segage niikaua, kuni suhkur hakkab karamellistuma. Katke pannikaramell ühtlase mustikakihiga.
Valage tainas marjadele ja siluge see spaatliga ühtlaseks. Küpsetage kooki umbes 50 minutit 180-kraadises ahjus, kuni kook on helepruun ja selle keskele torgatud tikk jääb puhtaks.
Laske koogil pärast ahjust võtmist veidi jahtuda – selleks asetage ahjupann kummuli ahjurestile ning tõstke selle alla ahjuplaat, kuhu marjamahl saaks nõrguda. Kook võiks jahtuda umbes 20 minutit, enne kui selle suurele vaagnale või taldrikule kummutate.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud