Oblikapesto

Islandi taluköök, 5. saade

KOOSTISAINED

- 50 g india pähkleid
- Ühe laimi riivitud koor
- 2 küüslauguküünt
- 100 g oblikalehti
- Soola
- 50 g riivitud Parmesani juustu
- 150 ml külmpressitud oliiviõli

VALMISTAMINE

Hõõruge india pähklid, riivitud laimikoor ja küüslauguküüned uhmris paksuks ühtlaseks massiks. Tõstke saadud segu kõrvale. Pange uhmrisse peotäis oblikalehti ning hõõruge puruks. Lisage vähehaaval uusi oblikalehti ning soola ja jätkake purustamist.

Lisage puruks hõõrutud oblikalehtedele pähkli-küüslaugupasta ning uhmerdage kõik veel kord läbi. Lisage vähehaaval Parmesan ja külmpressitud oliiviõli. Õli kogusest sõltub pesto konsistents – kui soovite paksema koostisega pestot, lisage õli pigem vähem. Maitsestage soolaga.

Pestot võib valmistada ka köögikombainis – purustage india pähklid, riivitud laimikoor ja oblikalehed ning lisage töötlemise käigus vähehaaval õli.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud