Grillpitsa

Islandi taluköök, 4. saade

Neli 20 cm läbimõõduga pitsat

KOOSTISAINED

PITSATAINAS
- 500 g saiajahu
- 325 ml leiget vett
- 2 tl soola
- 1 ½ tl aktiivset kuivpärmi

VÜRTSIKAS KÜÜSLAUGUÕLI
- 100 ml külmpressitud oliiviõli
- 4 purustatud küüslauguküünt
- 1 ½ tl tšillihelbeid

PITSAKATE
- 300 g riivitud mozzarella't
- Õhukesi seene- ja singiviile
- Soolvees leotatud ja nõrutatud tomativiile

VALMISTAMINE

TAINAS
Valage koostisained köögikombaini segamiskaussi ning seejärel lisage vesi. Segage ja töödelge tainast kaks minutit aeglasel režiimil, viis minutit keskmisel ja siis jälle kaks minuti aeglasel režiimil. Katke kauss niiske köögirätikuga ja laske taignal paar tundi seista, kuni see on mahult kahekordseks kerkinud. Sõtkuge tainast veidi.
Puistake tööpinnale jahu, jagage tainas nelja ossa ning vormige pallikesteks. Laske niiske köögirätiku all tunnikese seista.
NB! Valmis pitsatainast võib säilitada külmkapis kilekotis, millesse on valatud sorts oliiviõli, et tainas koti külge ei kleepuks. Külmkapis säilib tainas 3–5 päeva, vahel isegi kauem.

KÜÜSLAUGUÕLI
Kuumutage külmpressitud oliiviõli, millesse on segatud purustatud küüslauk ja tšillihelbed, väikeses kastrulis keskmisel kuumusel ning segage aeg-ajalt. Kui õli hakkab särisema, valage see väikesesse kaussi.

GRILLPITSA
Ajage grillahi võimalikult kuumaks – mida kuumem, seda parem.
Vormige tainast õhukesed lamedad kettad, asetage need jahuga üle puistatud küpsetuspaberile ning katke seniks niiske köögirätikuga, kuni grill kuumeneb.
Libistage tainaplaadid ükshaaval kuumale grillrestile ja küpsetage 1–2 minutit, kuni põhja alla tekivad tumedad viirud.
Pöörake pitsapõhja krõbedam grillimistriipudega pool ülespoole ning pintseldage küüslauguõliga kokku. Puistake peale riivjuust ning asetage sellele ülejäänud kattematerjal. Tõstke pitsad uuesti kuumale grillrestile ja küpsetage kaane all 2–3 minutit, kuni juust on sulanud ja koorik krõbe. Kontrollige pitsasid pidevalt, et koorik kõrbema ei läheks.
Puistake valmis grillpitsadele värsket punet, lõigake viiludeks ja laske hea maitsta!


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud