Soe kitsejuustusalat rohekraamiga (Foto: http://hidblomlegabu.is/)

Soe kitsejuustusalat rohekraamiga

Islandi taluköök 3, 5. saade

Neljale

Koostisained

Kitsejuustusalat
- Suur peotäis värskeid maitsetaimi, nt münti, tüümiani, peterselli ja punet, peeneks hakitult
- Neli 2 cm paksust viilu kitsejuustu, 2 cm läbimõõduga
- 4 spl külmpressitud oliiviõli
- 100 g saiapuru
- ¼ tl soola

Salat
- 1 küüslauguküüs
- ¼ tl soola
- ½ tl Dijoni sinepit
- 2 spl punase veini äädikat
- 1/8 tl värskelt jahvatatud musta pipart
- 4 spl külmpressitud oliiviõli
- 250 g salatilehti

Valmistamine

Puistake pool maitsetaimesegust suurele taldrikule, tõstke sellele kitsejuustuviilakad ning katke ülejäänud maitsetaimeseguga. Niristage peale külmpressitud oliiviõli ning laske juustul seni maitsestuda, kuni valmistate salatikastet (juustu võib jätta maitsestuma ka kuni kaheks päevaks).

Maitsestage saiapuru soolaga, veeretage kitsejuustuviilakaid saiapurus ning küpsetage 5–10 minutit 200-kraadises ahjus, kuni juust on pealt krõbe, kuid jääb puudutades pehme.
Salatikastme valmistamiseks hõõruge uhmris peeneks soolaga maitsestatud küüslauguküüs ning lisage sinep, punase veini äädikas ja pipar. Valage külmpressitud oliiviõli ühtlase joana uhmrisse ning jätake segamist, kuni kastme koostis muutub ühtlaseks.

Serveerige värskete salatilehtede ja kuuma kitsejuustuga.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar