Lambalihapirukad

Islandi taluköök, 6. saade

u 130 pisikest pirukat

KOOSTISAINED

TAINAS
- 650 g jahu
- 2 tl soola
- 4 spl oliiviõli
- 500 ml keevat vett

TÄIDIS
- 800 g lambaliharibasid (aba- või kooditükist)
- 60 g võid (u 4 spl)
- 1 suur peeneks hakitud sibul
- 1 väike kooritud ja väikesteks kuubikuteks hakitud kaalikas
- 1 pisemat sorti väikesteks kuubikuteks hakitud fenkol
- 1 suur väikesteks kuubikuteks hakitud porgand
- 2 suurt väikesteks kuubikuteks hakitud kartulit
- peotäis (u 10 grammi) ribastatud mündilehti
- 250 ml kodust lambalihapuljongi kontsentraati


VALMISTAMINE

TAINAS
Segage kõik kuivained suures kausis kokku ning lisage õli ja keev vesi. Segage korralikult läbi, kuni tainas on sile ja ühtlane.

TÄIDIS
Pruunistage lambaliharibad osade kaupa suurel kuumal pannil. Tõstke lihatükid kõrvale.
Pange pannile suts võid ja kraapige lihapraadimise jäägid panni küljest lahti (juhul kui need ei ole kõrbenud). Pruunistage kuumas võis köögiviljad. Kui tundub, et kuumus on liiga suur, võite panni sortsu veega jahutada. Katke pann kaanega ja hautage köögiviljad neid aeg-ajalt segades pehmeks.
Tõstke pruunistatud liharibad pannile tagasi, lisage mündilehed ja puljongikontsentraat ning hautage mõnda aega. Tõstke segu pannilt suurde kaussi ja asetage mõneks ajaks toatemperatuurile jahtuma.

PIRUKAD
Eelkuumutage ahi 180 kraadini. Jaotage tainas kuude ossa ja võtke üks taignakogus korraga. Rullige tainas umbes 3 mm paksusteks lehtedeks ning lõigake joogiklaasiga välja umbes 8 cm läbimõõduga kettakesed.
Asetage igale pirukapõhjale teelusika jagu täidist ning pintseldage servad munavalgega kokku. Voltige kettake keskelt pooleks ja suruge ääred kahvliharudega omavahel tihedasti kokku. Tõstke pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage umbes 30 minutit. Nüüd jätkake järgmise taignajupiga, kuni kõik pirukad on valmis vormitud ja ahjus.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud