Skyr ehk Islandi kohupiim

Islandi taluköök, 1. saade

ca 850 grammi

KOOSTISAINED

- 4 l kooritud piima
- 1 spl skyr'i
- 3 tilka laapensüümi


VALMISTAMINE

Kuumutage piim 90 kraadini ja ja hoidke sel kuumusel umbes viis minutit. Asetage piimakastrul kolmveerandi ulatuses külma vette ning jahutage piim 40 kraadini. Segage piima aeg-ajalt, et see kiiremini jahtuks. Protsessi kiirendamiseks võite lisada jahutusvette jääkuubikuid.

Kui piim on parajal määral jahtunud, segage 250 ml sooja piima kas poest ostetud või varem valmistatud skyr'iga ja valage segu tagasi kastrulisse. Lisage kolm tilka laapensüümi ja segage hoolega läbi, et see piimaga ühtlaseks seguneks. Asetage piimakastrul kraanikaussi 50-kraadisesse vette ja katke kaas paksu käterätikuga. Kui veetemperatuur langeb alla 40 kraadi, laske kraanikaussi kuumemat vett juurde. Püüdke veetemperatuuri võimalikult ühtlasena hoida.

Viie tunni pärast peaks skyr olema vadakust eraldunud. Tõstke skyr kausi kohale sõelale asetatud steriliseeritud kangatükile nõrguma. Siduge kangatüki nurgad puulusika ümber kokku ning riputage skyr kausi kohale nõrguma, asetades puulusika näiteks kahe tooli vahele. Jätke skyr 20-kraadisele temperatuurile umbes kümneks tunniks nõrguma.

Kui skyr on saavutanud soovitud konsistentsi, asetage see kinnises nõus külmkappi tahenema. Mida kauem skyr seisab, seda happelisemaks see muutub. NB! Vadakut saab kasutada toiduvalmistamisel valge veini asendajana.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud