Lambapiima-skyr'i kihiline magustoit

Islandi taluköök, 8. saade

Neljale kuni kuuele

KOOSTISAINED

KIHILINE MAGUSTOIT
- 400 g lambapiimast valmistatud skyr'i
- 200 ml lambapiima
- 500 g mustikatoormoosi
- Granola't

GRANOLA
u 1 kilo
- 400 g kaerahelbeid
- 400 g pähkli-mandlisegu (tervelt või purustatult)
- 100 g päevalilleseemneid
- 100 g seesamiseemneid
- 100 g peent pruuni suhkrut
- 1 tl soola
- 100 g mett
- 100 g päevalilleõli

MUSTIKATOORMOOS
u 500 g
- 300 g mustikaid
- 200 g suhkrut

VALMISTAMINE

TOORMOOS
Segage mustikad suhkruga ja laske paar tundi seista, aeg-ajalt segades, kuni kogu suhkur on ära sulanud. Kui te ei kavatse toormoosi kohe ära kasutada, pange see sügavkülma.

GRANOLA
Eelkuumutage ahi 150 kraadini.
Segage omavahel kaerahelbed, pähklid, mandlid, päevalilleseemned, seesamiseemned, peen pruun suhkur ja sool. Kuumutage tasasel tulel viis minutit mett ja päevalilleõli ning lisage siis ühtlase joana müslisegule.
Laotage granola ühtlase kihina küpsetuspaberile ja kuumutage ahjus umbes 45 minutit, iga veerand tunni tagant segades. Laske granola'l täielikult jahtuda ning pange õhukindlasse anumasse (nii säilib see umbes kuu aega).

KIHILINE MAHUSTOIT
Segage skyr lambapiimaga, kuni see on siidjas ja ühtlane. Tõstke klaasipõhja umbes 2 spl jagu mustikatoormoosi, selle peale 3 spl jagu skyr'i ning seejärel 2 spl jagu granola't. Korrake, kuni kaas on täis. Kaunistage pealt granola'ga.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud