Täisterapuder (Foto: http://hidblomlegabu.is/heilhafragrautur/)

Täisterapuder

Islandi taluköök 4, 1. saade

Leotage teri üleöö toatemperatuuril külmas vees (pikema leotamise korral tõstke terad külmkappi). Kuna täisterapuder keeb kaua, on mõttekas valmistada seda rohkem kui ainult ühe söögikorra jagu.

Kümnele

Koostisained

Puder
- 500 g täisterakaera
- 1,5 l vett (vajaduse korral ka rohkem)
- 1 tl soola

Rabarber (neljale)
- 10 väiksemat rabarberivart, 5 cm tükkideks lõigatult
- 4 purustatud kardemonikauna
- 4 spl mett
- 150 ml vett

Vahukoort

Valmistamine

Puder
Pange terad suurde paksu põhjaga potti, katke külma veega ja laske öö läbi liguneda. Ajage terad keema, siis vähendage kohe kuumust, nii et puder vaid vaevu podiseks, ja laske sellel 45 minutit kuni kaks tundi haududa. Keetmisaeg oleneb sellest, millise konsistentsiga putru te soovite. Segage aeg-ajalt hoolega läbi, et puder põhja ei kõrbeks. Maitsetage soolaga ning serveerige rabarberi ja vahukoorega. Puder säilib külmkapis kuni nädal aega.

Rabarber
Pange kõik koostisained keskmise pannile, laske veidi liguneda ning ajage siis suurel kuumusel keema. Keetke rabarber korraks läbi, nii et see muutub pehmeks, kuid ei lagune laiali. Keetmisaeg oleneb rabarberivarte jämedusest.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud