Grillitud mägihõrnas ahjukartulitega

Islandi taluköök, 5. saade

GRILLKALA

KOOSTISAINED
- 1 keskmise suurusega puhastatud ja roogitud mägihõrnas
- Oliiviõli
- Meresoola
- Värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 sidrun
- Kimbuke estragoni
- 100 g tükkideks lõigatud tahket võid

AHJUKARTULID

KOOSTISAINED
- 200 g väiksemaid värskeid kartuleid
- 1 sl oliiviõli
- 1 tl võid
- Peenestatud värsket rosmariini
- Soola
- Värskelt jahvatatud musta pipart

VALMISTAMINE

MÄGIHÕRNAS

Ajage grillrežiimile seadistatud ahi võimalikult kuumaks. Lõigake kala mõlemasse külge terava noaga mõned sügavad sälgud. Hõõruge kala õli, soola ja pipraga sisse ning pidage silmas, et maitseained imbuksid ka sälkudesse. Täitke kala sidrunilõikude, purustatud estragoni ja võikildudega, asetage ahju grillrestile ja laske mõned minutid maksimaalsel kuumusel säriseda, kuni kalanahk on tumedaks tõmbunud ja kergelt kobrutab. Siis lülitage ahi välja ning laste kalalihal järelkuumuses kläbi küpseda.

AHJUKARTULID

Pange kartulid külma veega täidetud kastrulisse keema. Kui vesi on keema läinud, valage vesi kartulitelt ära ja laske neil täielikult kuivada.
Ajage õliga määritud suur pann hästi kuumaks ning praadige kartulid kuldpruuniks. Raputage panni aeg-ajalt, et kartulid põhja ei hakkaks.
Eelkuumutage ahi 200 kraadini. Pange praetud kartulid ahjukindlasse vormi, lisage võikilde ja purustatud rosmariini ning küpsetage pehmeks. Maitsestage soola ja pipraga.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud