Lambalihaböff (Foto: http://hidblomlegabu.is/lambatartar/)

Lambalihaböff

Islandi taluköök 4, 5. saade

Neljale

Koostisained
- 350 g lamba puusatükki, rasv ja kelme eemaldatud
- 1 spl sibula marineeritud ladvapungi (nende asemel võib kasutada kappareid)
- 1 spl peeneks hakitud münti ja estragoni
- 2 tl peeneks haritud soolatud sidrunit
- meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 munakollast
- meresoolahelbeid
- külmpressitud oliiviõli
- ½ sidruni mahl
- ümaralehise kelluka õisi, hobumadarat ja kanarbikku
- 1 õhukeseks viilutatud ja röstitud bagett

Valmistamine
Lõigake lamba puusatükk 10 cm tükkideks ning seejärel pikikiudu 5 mm viiludeks. Nüüd hakkige need ristikiudu peeneks.
Asetage liha koos marineeritud sibulapungade, ürtide ja soolasidrunitega kaussi ning maitsestage soola ja pipraga. Segage hoolega läbi, jaotage liha kahele taldrikule ning moodustage kummalegi taldrikule väike kuhi. Tehke lihakuhja keskele väike õnarus toore munakollase jaoks.
Puistake munarebule soolahelbeid ja niristage kõik üle külmpressitud oliiviõli ja sidrunimahlaga. Kaunistage ümaralehise kelluka õite, hobumadara ja kanarbikuga.
Pakkuge böffi õhukestel röstitud bagetiviiludel.


Samal teemal

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud