Rohke kalatuur, 3/8 (ETV 2015)

Esimene teadaolev vähiretsept pärineb keiser Augustuse ajast – tolajal oli vähk ülikute luksustoit. Tänapäevalgi on vähisöömine suuresti rituaal, vähipeod Soomes ja Rootsis on sageli vägevamad kui jõulud. Eesti on üks viimaseid riike Euroopas, kus võib loodusest leida kodumaist jõevähki - Astacus astacust. Tõsi, neid on meie jõgedes ja järvedes üsna väheseks jäänud. Saaremaal on aga paik, kust vähkisid alati hankida saab.

Pähkla mõisa maadele rajatud tiikides suudab peremees Rainer Maripuu mõne aasta pärast soovijaile pakkuda nii müügiks kui ka söögiks umbes 30 000 vähki aastas. Gaute Kivistik uuribki, kuidas see vähikasvatamine käib ja mida maitsvat vähist valmistada.

Režissöör Maire Radsin, toimetaja Marika Kaasik, produtsent Ene-Maris Tali.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud