Video

Lia toorjuustuglasuuriga pehme piparkook

Küpseta advendiajal plaaditäis pehmet piparkooki, mis toob magusat jõululõhna koju. Siintoodud kogustest saab suure plaaditäie kooki, millest perele jätkub maiustamiseks mitmeks päevaks. Kook maitseb hästi ka niisama,

ilma glasuurita, aga pidulikumal puhul kata kook pealt toorjuustuglasuuriga. Kogusest jätkub kümnele.

5 dl keefiri, maitsestamata jogurtit või hapupiima

5 dl (pruuni roo)suhkrut

7 dl nisujahu

1 sl söögisoodat

3 tl jahvatatud nelki

3 tl kaneeli

1, 5 dl pohlamoosi

150 g võid

Toorjuustuglasuur:

400 g maitsestamata toorjuustu

3 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

Peale:

marju (pohlad, jõhvikad, võivad olla ka külmutatud)

kaneeli

Võta üks suur kauss ja mõõda sinna keefir või hapupiim, sulavõi ja moos, sega läbi. Sega teises suures kausis omavahel kuivained: jahu, suhkur, sooda, nelk ja kaneel. Kalla vedelikud kuivainesegule, sega ühtlaseks tainaks. Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ning laota sinna tainas. Küpseta 200° juures 20-30 minutit või kuni kook kaunilt pruun ja läbiküpsenud ning sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Küpsemisaeg oleneb ahjuplaadi suurusest ja ahjust, 20 minutit kulub vaid pöördõhuga küpsetades, ilma selleta kindlasti rohkem.

Lase jahtuda. Sega kokku toasoojad glasuuriained ja kata kook glasuuriga. Joonista kahvliga peale kena muster, puista soovi korral peale kaneeli ja kaunista marjadega. 


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud