Video

Maksakohend ehk ahjupasteet maksast (1)

1kg kanamaksa (võib ka kasutada küüliku- või seamaksa)

200 g suitsu- või värsket pekki

3 sl nisujahu

1-3 sibulat

2-3 muna

2 kl puljongit või piima

1 tl peenestatud tüümiani lehti

½ tl peenestatud muskaati

Soovi korral 1-2 tl brändit või 4-5 anšoovise fileed

musta pipart

soola

1 sl riivsaia

50 g võid

Tükelda pekk ja sibul. Pestud ning nahast puhastatud maks aja sibula ja pekiga kaks korda läbi hakklihamasina või püreestada köögikombainis. Eralda munakollased valgetest. Vahusta munakollased toasooja võiga ja lisa maksasegule. Lisa maitseained. Vahusta munavalged eraldi. Lisa maksasegule jahu, puljong või piim ning viimasena õrnalt segades munavalgevaht. Seejärel kalla segu võiga määritud ja riivleivaga üle riputatud vormi. Pane vorm teise veega täidetud küpsetusvormi sisse ja lase 150-kraadises ahjus valmida umbes tund aega. Pasteet on valmis, kui ääred vormi küljest lahti löövad. Serveerimisel võib pasteeti kaunistada praetud peekoni ja seentega.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud