Rukkileivapõhjal kama- juustutort

10 tk
Põhi:
150 g riivitud musta , seemneteta rukkileiba
60 g võid
2 sl roosuhkrut

Kate:
400 ml vahukoort
1,5 dl suhkrut
600 g maitsestamata toorjuustu
3 sl kamajahu
3 tl vanillsuhkrut
5 tl želatiini
5 sl sidrunist pressitud mahla
Kaunistamiseks: 1 purk rabamurakamoosi (400 g), nt Küllus
suvel värskeid maasikaid

1. Põhja valmistamiseks sulata pannil või ja suhkur, lisa hulka riivitud leib ja kuumuta segades mõni minut. Lase leival jahtuda ja suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Pane katte valmistamise ajaks külma.
2. Pane želatiin 5- 10 minutiks sidrunist pressitud mahla sisse paisuma ja sulata siis veevannil, lase pistut jahtuda.
3. Vahusta ühes nõus koor poole suhkru ja vanillsuhkruga. Vahusta teises nõus toasoe toorjuust ülejäänud suhkru ja kamajahuga. Nirista jahtunud zelatiin vahustades kamavahu hulka.
4. Kalla segu vormi ja hoia külmas vähemalt 4 tundi või üle öö.
5. Serveeri külmkapikülmalt ja määri enne serveerimist peale murakamoos.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud