Video

Kilu-kartulivorm ehk Janssoni kiusatus

900 g kartuleid

2 keskmist sibulat

150g karp anšooviseid õlis (või vürtsikilu)

4 sl võid

1 sl õli praadimiseks

3 dl 10%-list koort või vahukoort

riivsaia

värsket hakitud tilli või muud meelepärast maitserohelist

musta pipart

soola

Lõika kartulid peenikesteks kangideks või ketasteks. Kuivata kartulid hoolega köögipaberiga.

Haki sibulad ja pruunista pannil rasvaines kuldseks. Haki ka kilu/anšoovised veidi väiksemateks tükkideks. Määri madal ahjuvorm võiga. Laota põhja pool kartulitest, jahvata neile peale musta pipart ja maitsesta soolaga. Aseta kartulitele anšoovisetükid ja sibulad ning kata teise osaga kartulitest. Vala vorm üle koorega, nii et kartulid oleksid ilusti kaetud. Raputa peale õhuke kiht riivsaia, sellele tõsta mõned võitükikesed. Küpseta 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit. Valmis ahjuroale raputa peale värsket hakitud maitserohelist või tilli.

Kartuli-kiluvorm on imehea kas külma mädarõika-kreekajogurti- või hapukoorekastmega. Must leib on selle roa kõrvale kohustuslik!


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud