Video

Karamelline õunakook

6 dl nisujahu

1dl pruuni suhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

4 dl hapupiima või keefirit

2 dl heledat siirupit

200 g võid

700- 800 g kodumaiseid hapukaid õunu

Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa hapupiim või keefir ja siirup ning viimaks sulatatud või. Sega nii palju kui ainete segunemiseks hädapärast vajalik. Koori ja puhasta õunad ning viiluta õhukeselt. Sega taigna hulka ja laota väiksemale ahjuplaadile (nt 24 × 32 cm). Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit või kuni kook on küps. Serveeri soovi korral karamellkastmega.

Karamellkaste

200 ml vahukoort

1 dl suhkrut

1 dl heledat siirupit

100 g võid

Kuumuta vahukoor suhkru ja siirupiga keemiseni, keeda madalal kuumusel pidevalt segades u 15 minutit, tõsta tulelt ja sulata selles või. Lase täielikult jahtuda. Kaste pakseneb. Kaste seisab külmkapis kuni nädal.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar