Video

Leivatort anšoovise ja munaga

Lia Virkus valmistab emadepäeva puhul leivatordi anšoovise ja munaga.

Kogus on mõeldud 8-10 inimesele.

Vaja läheb:

300-400g viilutatud musta vormileiba, soovitavalt mitte teraleiba

50g võid

300g Kipperi ansoovist ehk kilufileed vürtsikastmes

4 keedetud muna

400g kodujuustu

1,5dl majoneesi

1,5dl hapukoort

Hakitud tilli

Kaunistuseks: 5 keedetud vutimuna

Väikseid tillioksi

Tee nii:

Tõsta 10 anšoovisefileed kaunistamiseks kõrvale ja tükelda ülejäänud. Tükelda leivaviilud väikesteks kuubikuteks ja kuumuta pannil võis mõni minut segades, lase jahtuda. Sega täidiseks 400g kodujuustu, majonees ja hapukoor. Lisa ka riivitud munad. Kata 24cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Laota pool leivast vormi põhja. Lao peale pooled tükeldatud anšoovisefileedest ja laota pool kodujuustu-munatäidisest. Taas ülejäänud leivakuubikud, ülejäänud anšoovis ja kodujuustutäidis. Tõsta neljaks tunniks kuni üleöö külma. Sega katte jaoks ülejäänud kodujuust, majonees ja hapukoor, kata tort sellega. Kaunista anšooviserullide, keedetud vutimunapoolikute ja tillioksakestega.

Toimetas
Mariell Raisma

Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar