Video

Lia läätsesalat vutimunadega

Neljale

2 dl läätsi, nt musti Beluga läätsi

250 g kollaseid ja punaseid kirsstomateid

2 laimi

1–2 avokaadot

1 väike punane sibul

2–3 sellerivart

Paar peotäit rukola salatit või spinatit

4 sl külmpressoliiviõli

1 tl mett

1 tl mahedat sinepit

Meresoola ja musta pipart

Peale:

10 vutimuna

Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees al dente, s.t jäta nad õige pisut krõmpsuks (kulub u 15 minutit). Nõruta keenud läätsed sõelal ja loputa veel külma veega, kalla kaussi. Pressi ühest laimist mahl peale, lisa 1 sl külmpressoliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Keeda vutimune 1-2 minutit, jahuta külma vee all. Koori.

Pese ja poolita tomatid. Lõika sibul neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori avokaado(d) ja lõika kuubikuteks, pigista tumenemise vältimiseks teisest laimist mahla peale. Viiluta sellerivarred. Pese salat ja nõruta.

Laota ained kihiti vaagnale, alustades rohelise salatiga ja tõstes peale läätsed ja köögiviljad, maitsesta veel soola-pipraga.

Loksuta kaanega purgis segamini kastmeained: 3 sl oliiviõli, 1 sl laimist pressitud mahla, 1 tl mett ja 1 tl sinepit. Lisa ka pool teelusikatäit soola. Nirista kaste salatile ja laota peale ka pooleks lõigatud vutimunad. Jahvata peale musta pipart ja naudi!


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar

Viimati lisatud