Video

Rootsi safranisaiad (2)

GODA LUSSEKATTER

Rootsi safranisaiad.

5 dl piima

1-2 pk safranit

50 g pärmi

250 g maitsestamata kohupiimakreemi

1 muna

2 dl suhkrut

1/2 tl soola

150 g head pehmet võid

Ca 18 dl nisujahu

Rosinaid

Muna pealemäärimiseks

1. Soojenda piim koos safraniga 80 kraadini. Seejärel jahuta 37 kraadini.

2. Pane kaussi pärm, suhkur, sool, kohupiim, muna ja väiksemate tükkidena soe või.

3. Lisa piima safrani segu.

4. Lisa jahu.

5. Nüüd sõtku tainast niikaua kuni see tuleb käte küljest ilusti lahti.

6. Kata tainas rätiku või kilega ja aseta sooja kohta umbes 40 minutiks kerkima.

7. Lõika taignast väikesed pallid ja vormi käte abil peenike S täheline uss. Sinna sisse pane 2 rosinast silma.

8. Aseta uuesti umbes 20 minutiks kerkima või kuni tainas on saavutanud topeltkoguse.

9. Määri lahtiklopitud muna vee seguga ( 1 muna+1 sl vett)

10. Vajadusel lükka sõrmega taignast väljakerkinud rosinad sinna tagasi.

11. Küpseta ahjus 200C pöördõhuga ahi (225 C tavaahi) kraadi juures umbes 5-7 minutit või kuni saiad on ilusti kuldpruunid ja valminud.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar