Video

Vaata veel

Tatrakeeks ning soe ja vürtsine õunajook

TATRAKEEKS

1 keeksivorm, umbes 8-10 viilu


200 g võid

200 g suhkrut

4 muna

180 g toortatrajahu

20 g maisitärklist


1 dl pohli

1 dl väikesteks kuubikuteks lõigatud õunakuubikuid


Vormi määrimiseks võid ja vooderdamiseks jahu.


Vahusta või ja suhkur

Lisa üks haaval munad.

Lisa ettevaatlikult segades kuivained.

Viimaks lisa pohlad ja õunakuubikud.

Tõsta tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud keeksi vormi.

Küpseta 190 C juures umbes 45 minutit, kuni keeksi pind on kuldpruun.


SOE JA VÜRTSINE ÕUNAJOOK

Retsept kahele


500 ml õunamahla


200 ml vett

Paar viilu kooritud ingverit


2 tähtaniisi

½ vanillikauna

5 tera vürtsi

3 tera nelki

5 tera rohelist pipart

1 kaneelikoor

ühe laimi mahl või 1 tl hakitud ebaküdooniamarju

2 vart tüümianit


Serveerimiseks pohli


Aseta vürtsid veega keema ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit.

Lisa mahl ja kuumuta keemiseni. Serveeri pohlamarjadega


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Kommenteerimine on lubatud registreeritud kasutajatele!Olete sisseloginud kui {{userAlias}}
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Autendi ja kommenteeri ID-kaardiga.
Lisa uus kommentaar