Video

Vaata veel

Peedipesto

300 g ahjus küpsetatud või keedetud peeti

50 g mandleid (või India pähkleid või päevalilleseemneid)

50 g kitsejuustu

1 tšillikaun

1 väiksem küüslauguküüs

väike peotäis (10 g) petersellilehti

2 sl sidrunimahla

u 0, 75 dl oliiviõli

u 1 tl soola

musta pipart


Tõsta kooritud peedi tükid anumasse, kus valmistad pesto. Lisa nüüd seltsi mandlid, väiksemaks tükeldatud kitsejuust, terve tšillikaun, küüslauguküüs, petersell, sidrunimahl ja õli. Maitsesta soola ja musta pipraga. Pane esialgu veidi vähem soola, seda saad hiljem maitstes veel lisada. Sama õliga: reguleeri kogust vastavalt sellele, kui paksu pestot soovid. Siin antud koguse õliga tuleb selline keskmine, saiale määritav pesto.

Ja nüüd surista see kõik katki. Päris ühtlast kreemi ei ole kindlasti tarvis, mõned krõmpsuvad pähklitükikesed ja teraline struktuur on peedipesto juures teretulnud. Maitse pestot ja kui tarvis, lisa soola, sidrunimahla, õli, musta pipart.

Hoia külmkapis kaanetatud purgis.


Kommentaare veel ei ole. Ole esimene!

Vasta kommentaarile

+{{childComment.ReplyToName}}:
Vasta kommentaarile
Vasta

Laadi juurde ({{take2}})
Nime väli peab olema täidetud
Mitte rohkem kui 50 tähemärki
Kommentaari väli ei saa olla tühi
Mitte rohkem kui 1024 tähemärki
{{error}}
Lisa uus kommentaar